Yoga

Yoga is een manier om je
(opnieuw) te verbinden met jezelf

Met yoga brengen we onze aandacht naar binnen. Wat heeft je lijf, je hoofd, je hart je te vertellen? Voelen en ervaren wat er in jouw binnenwereld afspeelt. Op de yoga mat neem je de tijd om bewust contact te maken met jezelf via je lichaam, via een stille yogahouding of via bewegen, de flow. Observeren wat er is: fysieke sensaties, gevoelens en emoties en gedachtes. Observeren zonder reageren. Zijn met dat wat er is. Verkennen van je grenzen. Vertrouwen ervaren in jezelf door de ruimte te geven aan alles wat er is in jou in het moment.
En voelen…. wat vind ik écht belangrijk? Wat heb ik nu nodig?

Rust en ontspanning

Met Yoga maak je steeds opnieuw verbinding met jezelf. Het brengt rust, verstilling, kalmte en ontspanning. En tegelijkertijd vergroot je jouw lichaamsbewustzijn waardoor je de signalen van jouw lichaam steeds sneller leert opmerken. En door het fysiek bezig zijn voel je je lekkerder in je vel en ervaar je meer rust in jouw hoofd.

Ben je nieuwsgierig wat yoga voor jou kan betekenen? Ik bied verschillende mogelijkheden om kennis te maken met yoga of om jouw yoga practice te verdiepen,

“Je gebruikt bij yoga je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen en contact te maken met jezelf met alles wat er is in jou in het moment.”

Verschillende yogastijlen

$

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij je de verschillende yogahoudingen vloeiend in elkaar over laat gaan, als in een flow. Bij het gaan van de ene naar de andere houding kun je de ademhaling gebruiken als ondersteuning. Bij een Vinyasa les ligt de focus in de beweging op het gebruik van de spieren.

$

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je langer in een yogahouding blijft, zo’n 3 tot 5 minuten. Hierdoor stimuleer je de dieper gelegen delen in jouw lichaam. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten en het rekken van dieperliggende spieren.
Naast het lichamelijk voordeel dat Yin yoga jou kan geven, is het ook een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen. Omdat er veel ruimte voor verstilling is, kun je observeren wat er in jou leeft in het moment. Het gaat over observeren, voelen en zijn met alles wat er in jou is in het moment. Vanuit een zachte, liefdevolle aandacht naar jezelf.

$

Restorative Yoga

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’. Tijdens deze zachte yogavorm gebruiken we veel props (yoga materialen) om zo het herstellende vermogen van het lichaam aan te spreken. Deze vorm is heel effectief bij fysieke en mentale overbelasting, zoals bij stress of een burnout. 

Mijn aanbod

De verschillende vormen van yoga bied ik aan in zowel privé-, duo-, als groepslessen.

Je kunt van tevoren (via mail of telefonisch) aangeven wat jouw wensen/voorkeuren zijn voor deze yogales. Je kunt hierbij denken aan een actieve Vinyasa Flow les, een rustigere Gentle Flow les of het ervaren van Yin of Restorative Yoga. Je kunt kiezen voor meer/minder ruimt voor meditatie, een les gericht op een bepaald gebied van jouw lichaam, een les in een bepaald thema of iets anders aangeven wat fijn is voor jou. Er is veel mogelijk.

“Yoga was nog helemaal nieuw voor mij. De privéles was een hele prettige manier om met yoga kennis te maken. Er was alle ruimte en tijd voor mijn vragen. Na de privéles was ik ervan overtuigd dat ik mezelf vaker zo’n moment moest gunnen en was er geen onzekerheid meer om me ook voor klassikale lessen in te schrijven.”
Peter

Tarieven

Privé yogales 

 • Een 1 op 1 yogales afgestemd op jouw wensen
 • Duur: 60 minuten 
 • Prijs: €60,- per les
 • 4 lessen voor €210,- 

Duo yogales

 • Samen met een vriend of vriendin
 • Yogales afgestemd op jullie wensen
 • Duur: 75 minuten
 • Prijs: €75,- (€37,50,- p.p.) per les
 • 4 lessen voor €270,- (€135,-p.p.)

Groepsles

 • Een groepsles op locatie
 • Yogales afgestemd op jullie wensen
 • Duur: 60 of 75 minuten
 • Prijs: n.o.t.k.

Locatie 

De les vindt plaats in mijn praktijkruimte of op een locatie naar jouw keuze. 
Alles is aanwezig, je hoeft niets mee te nemen (je mag natuurlijk wel jouw eigen matje meenemen als je dat prettiger vindt)

De tarieven zijn inclusief 21 % BTW. Na afloop van een sessie of yogales ontvang je van mij een factuur. In het geval van het aangaan van traject, vindt de betaling vooraf plaats (indien gewenst verdeeld in twee termijnen). Afspraken kunnen per tot 24 uur voor aanvang kosteloos worden gewijzigd of geannuleerd. Afspraken die te laat worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Ben je nieuwsgierig wat yoga voor jou kan betekenen?

Neem hieronder contact met me op

0611087326

Amsterdam & Volendam